Fogpótlás és fogbeültetés Budapesten és Közép-Kelet-Európában

Az esztétikai fogászati beavatkozások jellemzően a gazdagabb, jóléti társadalmakban népszerűek. A drágább fogmegtartó, fogpótló és esztétikai kezelések azonban elégköltséges beavatkozásnak számítanak a nyugati országokban, a kelet-európai fogorvosok viszont felismerve a piacban rejlő hatalmas lehetőségeket jóval alcsonyabb áron ígérnek hasonló vagy esetenként még magasabb színvonalú szolgáltatást mint nyugati és tengerentúli kollégáik.

De nézzük csak végig, miért is ilyen olcsó a fogbeültetés Budapesten és Magyarországon?

Image

Az Unióhoz viszonylag frissen csatlakozott országok nemzeti összterméke is viszonylag alacsony, a gazdaság csak a piac élénkítésévelkezdhet el növekedni. Az ittélő emberek közül viszonylag kevesen engedhetik meg maguknak a drága esztétikai fogászati beavatkozásokat, úgymint a fogbeültetés és  implantáció, a fogorvosaink és szájsebészeink viszont szakképzettek és tudásuk és szakértelmük világszínvonalúnak mondható.

Egy nyugat-európai páciens a fogpótlás költségének akár 70%-át is megtakaríthatja, amennyiben a kezelést egyközép-kelet-európai országban végezteti el, mint amilyen Magyarország. Nem csak a fogorvosok dolgoznak itt kisebb árréssel, hiszen az alkalmazott magas színvonalú anyagokat nem igazán lehet olcsóbban beszerezni, de a műtők és laborok bérleti díjai is jóval alacsonyabbak, mint a Nyugat-Európában megszokott árak. Ezen felül az egyéb költségek is jóval alacsonyabbal Közép-Kelet-Európában: a szállódai és wellness szolgáltatások a nyugat-európai áraknak csupán a töredéke; gyakorlatilag az otthoni fogpótlás költség töredékéért nem csupán ugyanazt a szolgáltatást kapja a páciens, hanem egy komplett idegenforgalmi csomagot is ajánlanak ezért az árért. 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s